V. Eitler, Izabella P. – Árnyékosfalu I./6 – Félelembe zárva

1 290 Ft

Leírás

Miután Eissenberg Alma Atchardból és a véletlenszerű kísértetlétből visszatérve végre hajlandó elfogadni, miszerint ő maga is a mágia világának szülötte, az Árnyékos-sétányon felborul a dolgok jól megszokott rendje. Lazarus Jones, a lópokróc természetű, magának való mágus, akinek a türelmét már így is komolyan próbára teszi, hogy házában otthont adott két vámpírnak, bár cseppet sem rajong az ismételten megváltozott körülményekért, vért-verejtéket izzad, hogy valamirevaló boszorkányt faragjon a titokzatos múltú és jelenű botanikusból, miközben kezüket a pálcájukon tartva a lányukat féltő nénikék is a nyakában lihegnek.

Mindeközben az iskolai tavaszbálra gyomorideggel és egy, a szülei házában felejtett borzalmas nadrágkosztümmel készülő Honey meglepetten szembesül vele, hogy valami kavarodás történt az éterben, mert az általa egy hónappal korábban elveszített online liciten felkínált csomagot az ő régi címére, az Alsóvárosi negyedben álló Moon házba szállította ki a futárszolgálat. Az öröm és a kíváncsiság pillanatnyi eufóriája arra készteti, hogy mielőtt becsületes megtalálóként visszajuttatja a vágyott könyveket azok jogos tulajdonosához, egy pillanatra elmerüljön a véletlenek furcsa összjátéka okozta emberi csodában, amikor hirtelen arra lesz figyelmes, hogy menthetetlenül bezáródott a szülői házba, ahol ráadásul még testet öltött, legnagyobb félelme is megpróbál az életére törni.

Míg ő a vízbefúlás egyre bizonyosabbá váló rémképével küzd, barátai a segítségére sietnek, épp csak azzal nem számolnak, hogy a Moon házban hamarosan egyszarvúk, szörnyszülöttekkel és csapdákkal teli, baljóslatú labirintusok, illetve nyomasztó, régi emlékek csapdájába esnek.

Vajon egyszerű rettegés-átokról van szó, amit pusztán annyival fel lehet oldani, hogy az ember szembenéz a félelmeivel, vagy valami annál alattomosabb ártás les rájuk? Lehetséges, hogy Magda Gloria, a templom tavaszi vásárából összeharácsolt kacatjai között lapul a megátkozott tárgy, ami ezt a kilátástalan helyzetet okozza? És ha mégsem, akkor mi lehet az, és hol bújhat meg? Ki akarhatta megátkozni a Moon-házat, és miért? Sikerül-e hőseinknek megbirkózniuk az első ránézésre egyszerű, ám hamarosan komoly nehézségeket okozó bűbájjal? Milyen titkokra derít fényt William Lazarus Jones-szal kapcsolatban, amelyeket még Honey-nak sem mondhat el? De legfőképpen, míg ők az életükért küzdenek, hová készül Nancy és Melvin, és vajon kiderül-e, Stan Bennett miért képes hallani mások gondolatait?

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„V. Eitler, Izabella P. – Árnyékosfalu I./6 – Félelembe zárva” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük