V. Eitler – Árnyékosfalu I/7. – Viharlyuk

1 290 Ft

Leírás

Stanley Bennett halála számtalan megválaszolatlan kérdést hagy maga után, melyek közül még Lazarus Jones is mindösszesen egyre tud megfelelni. Ám Honey, az ifjú vámpír élete nem csupán legjobb barátja elvesztése miatt borul fel teljesen, és áll a feje tetejére, hanem amiatt is, amilyen körülmények között drámatanárnői állását otthagyta, vagy mert Magda Gloria olyasmit is rajta akar leverni, amiről neki magának sincs semmiféle információja. Arról nem is beszélve, hogy a kis csapat még mindig semmit nem tud arról, ki próbált meg az életükre, de leginkább az ő életére törni. Ezek után érthető, ha némi pihenés és készlet-utánpótlás címén gondolkodás nélkül a varázslóval tart egy távoli boszorkányváros vándorpiacára. Ha pedig már így alakult, akkor William, és az új, ám annál kétesebb szívet rejtő pálcájára végtelenül büszke Eissenberg sem maradhatnak otthon.

Lazarus Jones talán nem gondolta át alaposan, mire vállalkozott ezzel a túrával, mert egy folyton megszeppent, csendes útitárs nem sok galibát okozhat, de egy kétballábas, szószátyár vámpír meg egy szemtelen, önfejű boszorkánytanonc annál inkább. Amikor aztán úton hazafelé a furgonjuk egy halott rengetegen átvezető út kellős közepén lerobban, csak a bolond gondolná azt, hogy ebből a helyzetből jól is ki lehet jönni – pláne azután, hogy az éjszakára való tekintettel szobát bérelnek az erdő közepén működő, furcsa kis motelban.

Csakhogy a szállás korántsem olyan borzalmas, mint amire számítanak, sőt, határozottan kielégítő, talán túlságosan is az egy efféle helyhez képest. Ha pedig így van, akkor lehetséges, hogy semmi nem az, aminek látszik, és a világ legfurcsább mágikus kvartettje ismét olyan helyzetbe került, amiből ki tudja, hogyan vágják ki magukat?

No, de miért viselkednek olyan furcsán a vámpírok? Hogyan lehetséges, hogy a kis csapat tagjai bármit kívánjanak is meg, arról kiderül, hogy ez a világvégi hely bővelkedik benne? Miért rója éjszakánként egy magányos kisfiú a motel folyosóit? Mit jelentenek a szobák és a folyosók képkeretein elrejtett, furcsa üzenetek? Miért van az, hogy még az örökké rosszkedvű mágus modora is sokkal, de sokkal puhább, mint megszokhatták tőle? Hogyan lehetséges, hogy a négyesből egyedül Honey képes elhagyni az épületet és messzebbre eltávolodni attól? Ki ültette a motel köré a titokzatos, fekete erdőt, illetve mik vagy kik azok a lények, akik a rengeteget lakják, és akikről még Lazarus Jones sem hallott korábban? És míg ők e szokatlan helyzettel birkóznak, meglehet, ismét csak a túlélésért, hol van Nancy? Hogyan alakul Honey és Robert kapcsolata? Mi van az Árnyékosfaluban eltünedező emberek ügyével? A nénikéknek vajon sikerül rálelni az igaz szerelemre, hogy annak esszenciáját megcsapolva megfőzhessék a baljóslatú álmok ellenszerét? De mindenekelőtt a leges-legfontosabb kérdés: lehetséges, hogy Honey végre megkapja a démonjától az áhított, különleges képességet?

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„V. Eitler – Árnyékosfalu I/7. – Viharlyuk” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük